játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] > 10 < [14]
lyahim - Guests | hsz       Online status #7003   2006.01.09 04:53 GMT+1 óra  
include után stdio


   
lyahim - Guests | hsz       Online status #7002   2006.01.09 04:52 GMT+1 óra  
Már ezt a progit sem futtatja:

#include

void main(void)
{
printf("blabla";
}
Framework ről vmi magyar leírást tudnál javsolni, h mire jó +mit tud stb.


   
EgerT - Guests | hsz       Online status #7001   2006.01.09 04:42 GMT+1 óra  
Idézet
lyahim írta:
Na ez egy jó kérdés. Tudatosan nem használom! Konzolos progikat írok. De ha egy Ms Vc++ 6-os projectet fordítok le az problémamentesen működik máshol is.


Hogy nézz ki az első sor

#include
.
.
.

vagy

#using

using namespace System;
.
.

mind 2 konzol progi, de a másodikat a Framework CLR-je futtja, ami nem natív kód, így használod a frameworkot.

Az msVC++ 6 -os projectet a 7.X -es mint native C++ projectet szedi be a membe, és elején feltesz egy kérdést is, hogy konvertálja a project + resource fileokat.


_T_

   
lyahim - Guests | hsz       Online status #7000   2006.01.09 04:30 GMT+1 óra  
Na ez egy jó kérdés. Tudatosan nem használom! Konzolos progikat írok. De ha egy Ms Vc++ 6-os projectet fordítok le az problémamentesen működik máshol is.


   
EgerT - Guests | hsz       Online status #6999   2006.01.09 04:22 GMT+1 óra  
Idézet
lyahim írta:
Nem valószinü mert a gépeken amin próbáltam azokon nem volt .NET, de ennek nem kéne bajnak lennie, remélem!



Használód a .Net framework -öt a progiban, vagy nem ?


_T_(Módosította EgerT 2006.01.09. 12:22-kor)

   
lyahim - Guests | hsz       Online status #6998   2006.01.09 04:03 GMT+1 óra  
Nem valószinü mert a gépeken amin próbáltam azokon nem volt .NET, de ennek nem kéne bajnak lennie, remélem!



   
EgerT - Guests | hsz       Online status #6997   2006.01.09 03:43 GMT+1 óra  
Idézet
lyahim írta:
Van egy nagyon zavaró problémám!
Miért van az hogy a .NET-tel megírt programjaom csak az én gépemen futatthatók? Ha megpróbálom egy másik gépen elindítani akkor egy memória hibát ír ki, Vmi 0x000035.
Valaki segítsen


Meg egyezik a framework verzió száma mind 2 gépen ?

_T_

   
lyahim - Guests | hsz       Online status #6996   2006.01.09 03:18 GMT+1 óra  
Van egy nagyon zavaró problémám!
Miért van az hogy a .NET-tel megírt programjaom csak az én gépemen futatthatók? Ha megpróbálom egy másik gépen elindítani akkor egy memória hibát ír ki, Vmi 0x000035.
Valaki segítsen


   
TPG - Guests | hsz       Online status #6995   2006.01.08 05:05 GMT+1 óra  
(TP már megint elcseszte a hsz-em) Tehát azért nem zárókonstansal akarom megoldani 1,mert az túl egyszerű 2, nem elég kényelmes. Ezt már valahogy a streameknél megoldották tehát van rá szabványos megoldás. És ha valamit meg lehet oldani akkor az az én progimban valahogy meg is lesz oldva.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6994   2006.01.08 05:01 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE írta:
akkor csináld is úgy szal miért nem jó az, h nem emelsz sort, de ha kell, akkor ilyen endl szintű konstansal tudsz?

------------------------------------------------

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #6993   2006.01.08 03:10 GMT+1 óra  
akkor csináld is úgy szal miért nem jó az, h nem emelsz sort, de ha kell, akkor ilyen endl szintű konstansal tudsz?

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6992   2006.01.07 18:01 GMT+1 óra  
CEngineConsol& CEngineConsol:: operator<< (string str)
{
MainString.push_back(str);
lastconsolmsgpos++;
return *this;
}

ez az operátor minden egyes hívásnál sort emel. Az szeretném elérni consol<< strMsg; nél maradjon ez így viszont consol<< strMsg<<"szöveg"; nél csak a "szöveg" után emeljen sort. Hogy tudom ezt elérni? (tömören az akarom hogy az egész úgy menjen mind a streameknél a kiiratás)(Módosította TheProGamer 2006.01.08. 02:07-kor)(Módosította TheProGamer 2006.01.08. 02:08-kor)

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #6991   2006.01.05 23:14 GMT+1 óra  
Leírásaik pedig itt:
[url=http://www.mentalis.org/apilist/apilist.php > http://www.mentalis.org/apilist/apilist.php[/url]

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
nagyy - Guests | hsz       Online status #6990   2006.01.05 10:13 GMT+1 óra  
[url="http://hu.wikipedia.org/wiki/API">Application Programming Interface[/url]

nagyy

   
lyahim - Guests | hsz       Online status #6989   2006.01.05 05:00 GMT+1 óra  
Valaki el tudná nekem magyarázni hogy az API névvel ellátott
vmik pontosan mit is takarnak mert sok helyen olvasható, hogy ilyen meg olyan API, de azt nem írja hogy mi is az.
Nagy köszönet annak aki ezt a hatalmas Ködöt eloszlatná a kedvemért



   
lyahim - Guests | hsz       Online status #6988   2006.01.05 05:00 GMT+1 óra  
Valaki el tudná nekem magyarázni hogy az API névvel ellátott
vmik pontosan mit is takarnak mert sok helyen olvasható, hogy ilyen meg olyan API, de azt nem írja hogy mi is az.
Nagy köszönet annak aki ezt a hatalmas Ködöt eloszlatná a kedvemért



   
TPG - Guests | hsz       Online status #6987   2006.01.03 15:26 GMT+1 óra  
Szerencsére sikerült megoldani a problémát:
void Class:unction()
{
void (Class::*function)(TCHAR[][32]) = &Class::CFExit;
Class* App = this; //ez tartott sokáig mire leesett
TCHAR Arguments[8][32];
(App->*function)(Arguments);
}

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6986   2006.01.03 15:22 GMT+1 óra  
Idézet
nagyy írta:
Próbáld meg így már nem tudom honnan van a kód, de régebben megnéztem, működött :

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

struct A
{
void a(int n) { printf(
Ez gyilkos ahogy kinéz. Különösen nem is próbálkoztam felfogni.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

   
nagyy - Guests | hsz       Online status #6985   2006.01.02 15:19 GMT+1 óra  
Próbáld meg így már nem tudom honnan van a kód, de régebben megnéztem, működött :

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

struct A
{
void a(int n) { printf("a: %d
", n); }
void b(int n) { printf("b: %d
", n); }
};

void call_one(void (A::*function)(int), A *receiver, int argument)
{
(receiver->*function)(argument);
}

int main(int argc, const char *argv[])
{
A object;
call_one(&A::a, &object, 3);
call_one(&A::b, &object, 7);
return EXIT_SUCCESS;
}

UI: Én úgy vagyok ezzel, hogy inkább a rémálmaiban se jöjjön elő ez a szintaktika.

nagyy(Módosította nagyy 2006.01.02. 23:23-kor)

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6984   2006.01.02 15:01 GMT+1 óra  
Idézet
nagyy írta:
Nem biztos, hogy értem mi a probléma , de gondolom a gyerek osztály egy objektumának meg lehet szerezni a mutatóját, és innentől kezdve a szülő publikus metódusait is hívni lehet, a gyerek obj. mutatón keresztül.

nagyy
Az a baj hogy mind a szülő osztály mind a gyermek osztály egy DX program fő ( vezérlő ) osztályai, tehát tipiusan egyidőben egypéldányban létező osztályok, külső hozzáférés kizárt ( hibás futást eredményez ), viszont ez a két osztály minden másikhoz hozzáfér. Egyébként nekem is sikerült haladnom mégpedig ilyen módon sikerült lekérni a címet: void (Class::*function)(TCHAR**) = &Class::CFExit;
Ezzel már csak az a baj hogy hiába van meg a pointerem nem tudom semmire sem használni mert sikít a fordító.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09(Módosította TheProGamer 2006.01.02. 23:48-kor)

   
nagyy - Guests | hsz       Online status #6983   2006.01.02 13:33 GMT+1 óra  
Nem biztos, hogy értem mi a probléma , de gondolom a gyerek osztály egy objektumának meg lehet szerezni a mutatóját, és innentől kezdve a szülő publikus metódusait is hívni lehet, a gyerek obj. mutatón keresztül.

nagyy

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6982   2006.01.02 10:19 GMT+1 óra  
Idézet
nagyy írta:
TheProGamer: Úgy tudom, az nem fog működni, hogy egy metódus címét lekérdezzük, és azt használjuk a függvények címéhez hasonlóan. Ez amiatt van, hogy a metódusok hívásakor az objektum példányra is szükség van, amire a metódust hívjuk. Ezért nem elég egy metódus címe, hanem még az objektum mutató is kell, hogy működjön a this operátor... Összességében nézve sokkal egyszerűbb, ha a hagyomásnyos, függvényes módszerrel oldjuk meg az ilyen dolgokat. Legalábbis nekem egyszerűbb volt, mikor ezt kellett volna használni. Ha érdekel, akkor mutathatok egy ide kapcsolódó kódrészletet, amit még régebben találtam valahol.
Hacker: A static tagokat C++ ban is lehet használni. Ezek osztályonként egyszer jönnek létre, és az összes objektum példány ezen osztozik.

nagyy
Nah igen csak az a probléma hogy nem tudom kidobni az osztályból ezeket a függvényeket mert gyermekosztályban találhatók és használják a szülőosztály függvényeit. Ez még nem lenne baj csak nem lehet szerezni a mutatót a szülőosztályról hogy a gyermekosztályon kívül is használhassam a public függvényeit.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #6981   2006.01.02 09:34 GMT+1 óra  
Thx!

Programozz ne háborúzz!!!

   
nagyy - Guests | hsz       Online status #6980   2006.01.02 09:20 GMT+1 óra  
TheProGamer: Úgy tudom, az nem fog működni, hogy egy metódus címét lekérdezzük, és azt használjuk a függvények címéhez hasonlóan. Ez amiatt van, hogy a metódusok hívásakor az objektum példányra is szükség van, amire a metódust hívjuk. Ezért nem elég egy metódus címe, hanem még az objektum mutató is kell, hogy működjön a this operátor... Összességében nézve sokkal egyszerűbb, ha a hagyomásnyos, függvényes módszerrel oldjuk meg az ilyen dolgokat. Legalábbis nekem egyszerűbb volt, mikor ezt kellett volna használni. Ha érdekel, akkor mutathatok egy ide kapcsolódó kódrészletet, amit még régebben találtam valahol.
Hacker: A static tagokat C++ ban is lehet használni. Ezek osztályonként egyszer jönnek létre, és az összes objektum példány ezen osztozik.

nagyy

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #6979   2006.01.02 08:39 GMT+1 óra  
Nekem is lenne egy hülye kérdésem. A Java-nak van egy foglalt szava a static ami arra jó, hogy bármennyi osztályt is deklaráljunk az a statikus változó vagy függvény csak egyszer készül el a program futtatása közben. Ilyen a static main függvény is benne. Az lenne a kérdésem, hogy ez C++ alatt is működik? Mert az tudom, hogy az IUnknown oszztály alatt is van egy AddRef() függvény amely számolja, hogy hány olyan objektum jött létre. Én egy ehhez hasonló dolgot szeretnék írni. A választ előre is köszi!

Programozz ne háborúzz!!!(Módosította Hacker 2006.01.02. 16:39-kor)

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6978   2006.01.02 08:13 GMT+1 óra  
Újabb hülye kérdés: osztályon belül szeretném megszerezni az osztály egyik tagfüggvényének címét. Próbáltam a régi módszerrel de arra visított a fordító.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

   
Lexx - Guests | hsz       Online status #6977   2006.01.02 07:59 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker írta:
Shade! Ott van alul a kód után az eredmény. a VC2003 eléggé alul teljesített.(Módosította Hacker 2006.01.02. 11:36-kor)
A teljesség kedvéért itt vannak a beállított opciók, ha valaki tud ennél többet, szívesen kipróbálom:

VC: /ML /archSE2 /G7 /Ot /Ox

GCC:
-march=prescott
-fexpensive-optimizations
-O3
-mfpmath=sse
-msse2
-funroll-loops
-fmove-all-movables
-freduce-all-givs
-ffast-math
-fsingle-precision-constant
-fprefetch-loop-arrays
-malign-double
-mpreferred-stack-boundary=2
-maccumulate-outgoing-args
-mno-ieee-fp




   
Hacker - Guests | hsz       Online status #6976   2006.01.02 03:36 GMT+1 óra  
Shade! Ott van alul a kód után az eredmény. a VC2003 eléggé alul teljesített.(Módosította Hacker 2006.01.02. 11:36-kor)

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #6975   2006.01.02 00:48 GMT+1 óra  
És mi lett eredmény? Mennyivel gyorsabb?

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Lexx - Guests | hsz       Online status #6974   2006.01.01 18:13 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE írta:
EZ ok, de azért a legtöbben játékfejlesztéshez még mindíg MSVC-t használnak, és a nagyobb csapatoknál is az az elvárás. Van egy
Nos megtaláltam a tesztprogit , itt a kód és a tesztfutás eredménye. P4 3GHz

cMatrix mtx,mtx2,mtx3;

#define BLOCK(name) {printf(name); DWORD _stime=GetTickCount();
#define END() DWORD _atime=GetTickCount(); printf(":%u ms
",_atime-_stime);}

int main(int argc, char* argv[])
{

mtx.MakeIdentity();
mtx2.MakeIdentity();

BLOCK("4x4 Matrix Multiply 1000000"

{

for(int i=0;i < 1000000;i++)
{
mtx3.MatMul( mtx, mtx2 );
}
}
END();

BLOCK("4x4 Matrix Invert 1000000"
{
for(int i=0;i < 1000000;i++)
{
mtx3.Invert();
}
}
END();

return 0;
}

Microsoft Windows XP [verziószám: 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

E: empspeedtest2>speedtest2_gcc_3.4.2
4x4 Matrix Multiply 1000000:47 ms
4x4 Matrix Invert 1000000:78 ms

E: empspeedtest2>speedtest2_vc2003
4x4 Matrix Multiply 1000000:219 ms
4x4 Matrix Invert 1000000:94 ms


E: empspeedtest2>


(Módosította Lexx 2006.01.02. 02:17-kor)(Módosította Lexx 2006.01.02. 02:19-kor)

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6973   2006.01.01 12:53 GMT+1 óra  
Nem egészen tartozik ide de: Jeeee megy a progim script rendszere! Már nemtudom mióta hülyéskedek vele de most végre működik.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6972   2006.01.01 12:47 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker írta:
Igen. Mondjuk nekem a No set van beállítva! THX mégegyszer.

Programozz ne háborúzz!!!
Örülök hogy segíthettem.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #6971   2006.01.01 10:06 GMT+1 óra  
Igen. Mondjuk nekem a No set van beállítva! THX mégegyszer.

Programozz ne háborúzz!!!

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6970   2006.01.01 09:59 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker írta:
Nagyon thx!

Programozz ne háborúzz!!!
Müxik?

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #6969   2006.01.01 09:40 GMT+1 óra  
Nagyon thx!

Programozz ne háborúzz!!!

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6968   2006.01.01 09:13 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker írta:
Igen, de hogyan lőtted le? Amúgy mi az a Multi-Byte? Lehet, hogy hülye kérdés .

Programozz ne háborúzz!!!
Project->Properties->Configuration Properties->General->Project Defaults->Character Set->itt átállítod Multí-Byte character setre.
Ezt próbáld meg nálam bejött.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #6967   2006.01.01 07:52 GMT+1 óra  
Igen, de hogyan lőtted le? Amúgy mi az a Multi-Byte? Lehet, hogy hülye kérdés .

Programozz ne háborúzz!!!

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6966   2006.01.01 06:41 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker írta:
Először is BUÉK Mindenkinek! Másodszor lenne egy problémám ami nagyon idegesít . Nemrégen leszedtem a Visual Assist X-et MSVC++ 6 alá. Szépen ment is aztán egy idő múlva a CTRL+Space hatására nem jelenítette meg azt a kis legördülő menüt amikor egy objektum metódusait vagy egy struktúra tagjait, de előtte megjelenítette! Azóta már lejárt a trial verzió és crack-eltem, de semmi. Pedig nagyon jó program és kár lenne veszni hagyni, de sajnos pont ezért a tulajdonságáért kellett ez a program . Egy kis vigasznak feltettem a MSVC++ 2005 Express Edition-t, de az meg mindig kiakaszt a UNICODE-os hülyeségével, a UNICODE-ot meg nem tudom kikapcsolni .

Programozz ne háborúzz!!!
Én lelőttem az Unicodeot mert idegesítette a DX-et. Helyette Multi-Byte-it használok.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09(Módosította TheProGamer 2006.01.01. 14:41-kor)

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #6965   2006.01.01 02:54 GMT+1 óra  
Először is BUÉK Mindenkinek! Másodszor lenne egy problémám ami nagyon idegesít . Nemrégen leszedtem a Visual Assist X-et MSVC++ 6 alá. Szépen ment is aztán egy idő múlva a CTRL+Space hatására nem jelenítette meg azt a kis legördülő menüt amikor egy objektum metódusait vagy egy struktúra tagjait, de előtte megjelenítette! Azóta már lejárt a trial verzió és crack-eltem, de semmi. Pedig nagyon jó program és kár lenne veszni hagyni, de sajnos pont ezért a tulajdonságáért kellett ez a program . Egy kis vigasznak feltettem a MSVC++ 2005 Express Edition-t, de az meg mindig kiakaszt a UNICODE-os hülyeségével, a UNICODE-ot meg nem tudom kikapcsolni .

Programozz ne háborúzz!!!

   
Lexx - Guests | hsz       Online status #6964   2005.12.31 18:48 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
Nah még egy hülye kérdés de igérem ez lesz az utsó : egy STL-es string konténer tartalmát szeretném kinyerni egy normális karaktertömbbe. Olyan megoldás kéne ami nagyon kevés időt vesz igénybe, ugyanis ez a műveletet másodpercenként minimum 100-300-szor kellene ismételni úgy hogy a progit ne különösen akadályozza a renderelésben.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

Szerk: Már nem kell. Magamtól is megtaláltam a c_str() függvényt. (Módosította TheProGamer 2006.01.01. 01:34-kor)
Én azt javaslom, hogy használd a c_str() member függvényt. Ez az STL-es string belső pointerét adja vissza ami egy hagyományos c-s char tömbnek felel meg. Ha csak kinyerni akarod az adatokat belőle, akkor valószínüleg ez a leggyorsabb megoldás.
/**
* @brief Return const pointer to null-terminated contents.
*
* This is a handle to internal data. Do not modify or dire things may
* happen.
*/




(Módosította Lexx 2006.01.01. 02:49-kor)

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6963   2005.12.31 13:32 GMT+1 óra  
Nah még egy hülye kérdés de igérem ez lesz az utsó : egy STL-es string konténer tartalmát szeretném kinyerni egy normális karaktertömbbe. Olyan megoldás kéne ami nagyon kevés időt vesz igénybe, ugyanis ez a műveletet másodpercenként minimum 100-300-szor kellene ismételni úgy hogy a progit ne különösen akadályozza a renderelésben.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

Szerk: Már nem kell. Magamtól is megtaláltam a c_str() függvényt. (Módosította TheProGamer 2006.01.01. 01:34-kor)

   
balogh9 - Guests | hsz       Online status #6962   2005.12.31 13:25 GMT+1 óra  
Idézet
gymisi írta:
srand(time(NULL)),tedd be a rand elé, ctime-ot incluedolni!BUÉK

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz! (Módosította gymisi 2005.12.31. 21:19-kor)
thx

C++ & OpenGL

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #6961   2005.12.31 13:18 GMT+1 óra  
srand(time(NULL)),tedd be a rand elé, ctime-ot incluedolni!BUÉK

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz! (Módosította gymisi 2005.12.31. 21:19-kor)

   
balogh9 - Guests | hsz       Online status #6960   2005.12.31 13:12 GMT+1 óra  
vki nem tud vmit VC6++ -ban a random számokról? borlandc++ -ban, meg turbo c-ben is működött a szokásos rand()%szam függvény, de itt nem, azaz igen, csak mindig ugyanazt az értéket adja, netoom mi lehet a gond, de kíváncsi vagyok rá, tehát ha vki tudja, akkor lécci írja már meg, jah és B.U.É.K (jah plusz egyéb pszeudos függvényeket is írtam, és azokkal sem ment, szal gondolom vmi inicializációs gond lehet... nah mind1, vki csak tudja mi az ábra...)

C++ & OpenGL

   
TPG - Guests | hsz       Online status #6959   2005.12.31 12:45 GMT+1 óra  
Idézet
Lexx írta:
(TheProGamer írta:
Windows programban lehet cin-el lekérni a billentyűzetről a gépelt szöveget? Ha igen hogy? Ha nem milyen más hasonéóan egyszerü alternatíva van?

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09)Windows programban 2 lehetőséged van.
1. Rábízod egy input controlra és a textchanged eseményre ráülve elkéred a controltól a megváltozott tartalmat.

2. Ráülsz a
Igen a második megoldást alkalmazom most, azt akartam valami mással kiváltani mert szerintem igen hülyén néz ki hogy egymás mellett több osztályban is folyik az eseménykezelés a progimban.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09(Módosította TheProGamer 2005.12.31. 20:45-kor)

   
Lexx - Guests | hsz       Online status #6958   2005.12.31 11:49 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
Windows programban lehet cin-el lekérni a billentyűzetről a gépelt szöveget? Ha igen hogy? Ha nem milyen más hasonéóan egyszerü alternatíva van?

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09
Windows programban 2 lehetőséged van.
1. Rábízod egy input controlra és a textchanged eseményre ráülve elkéred a controltól a megváltozott tartalmat.

2. Ráülsz a "char ékezett" eseményre (tipikusan egy window eseményére) és azt kezeled.

A windows eseményekre épülő program, ezt kell megszokni.


   
TPG - Guests | hsz       Online status #6957   2005.12.31 11:18 GMT+1 óra  
Windows programban lehet cin-el lekérni a billentyűzetről a gépelt szöveget? Ha igen hogy? Ha nem milyen más hasonéóan egyszerü alternatíva van?

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.12.09

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #6956   2005.12.31 09:03 GMT+1 óra  
Pirozásban gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek!

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz!

   
Baz - Guests | hsz       Online status #6955   2005.12.31 08:37 GMT+1 óra  
neked is

Üdv: --==[B@z]==--

   
Lexx - Guests | hsz       Online status #6954   2005.12.31 07:32 GMT+1 óra  
Nos már csak annyit mondanék, hogy B.U.É.K. mindenkinek.


   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] > 10 < [14]