játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5477
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2195
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
I. JF.hu MiniGame verseny 2006.06.01 13:01


Első Minigame versenyünkön egy autós játékot kellett elkészíteni rövid idő alatt. Bár az idő sokakat visszalépésre kényszerített, azért így is gazdagabbak lettünk néhány hangulatos játékkal:

I. Helyezett
CE-HPG - Blek Síp
(Traktorral birkagázolós 3D-s játék)

Roppant ötletes játék, ügyesen kidolgozott elemekkel. Az egyébként nagyon élvezetes játékélményen csak a néha kicsit idegesítő beragadások rontanak. Bár nem értékelési szempont, de a játék grafikai és zenei területeken is kiemelkedőtt alkotott: szépen kidolgozott, stílusos modellek, jó beszólások és remek zeneválasztás jellemzi. Egyetlen szépséghibája, hogy az információ menüpontnál kilóg a felirat. *
* Most kaptuk a hírt, hogy e bug szintén a betűtípusok hibája, az új verzióban javítva lett :)


II. Helyezett
Streamwave Entertainment - Range of Speed

(Felülnézetes, úttorlasz-kerülős autós játék)

A fejlesztőpáros érezhetően sokat foglalkozott a grafikai, zenei részek megalkotásával, ami sajnos a játékélmény rovására ment. A zsűrinek egyöntetűen tetszett az intro, a menü és a zene, a játékmenettel kapcsolatban azonban nem voltunk ennyire egy véleményen. Ideig-óráig ugyan játszható alkotásról van szó, sajnos hamar ellaposodik, így nem valószínű, hogy egynél több alkalommal ül le vele az ember játszani.


III. Helyezett
Wolfee - MiniMacines

(Felülnézetes körverseny két játékos részére)

Ez az a játék, amely mindegyik közül a legjobban figyelembe vette a MiniGame verseny kritériumait: A grafika a lehető legegyszerűbb, mégis jól elvan vele az ember. Pontosabban két ember, merthogy a játékban nincs egyjátékos mód. A játék talán picit túl egyszerűre is sikeredett: sehol egy menü, vagy címképernyő, a verseny befejeztével pedig rögtön ki is lép a program. Az élvezhetőséget pedig egy collision-bug is lerontja. Ennek ellenére szívesen látnánk egy továbbfejlesztett verziót, a bug kijavításával, több pályával, kidolgozottabb grafikával, eseleg AI-val való versenyzéssel is.

IV. Helyezett
Dragonzap - Tuning Verda

(Felülnézetes árkád autóverseny)

Egészen remek játék lehetett volna, csak sajnos egy kamera-hiba miatt nagyon könnyű kisodródni a képernyőről. Onnan visszatalálni vaktában pedig igazi kihívás. Ezen kívül nehézkes a kanyarok bevétele, fura az irányítás és az AI sincs a helyzet magaslatán. A grafika viszont jól el van találva, az autók megfelően ki vannak dolgozva, de ezek sajnos nem sokat javítanak a hibák miatt igen rossz játékélményen.


V. Helyezett
Eagle Soft - Kill Bad Boys

(Autókat kell kilőni, akár egy céllövöldében)


Ez a játék értelmezte a legtágabban a versenykiírás megkötéseit. A játék célja, hogy az autópályán haladó kocsik közül kilőjük a rosszfiúkat. Hátrány, hogy egyáltalán nem nyújt kihívást, nincs motiváció. Teljesen mindegy, hogy mennyit lövünk ki, vagy hogy mennyi idő alatt. A 10. pálya után pedig zokszó nélkül kilép. Az alapötlet viszont nem volt rossz.

Aki nem vett részt a versenyen, ne keseredjen el, hamarosan újabb megmérettetésre lesz lehetőségetek ;)

JF.hu team

Értékelés: 9.19

Új hozzászólás
misi          2006.06.02 01:16
Ezaz emlékezni fog rám a világ!Najó azért nem de végre fenn van a listán a minigame.