játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5512
FZoli:    4895
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2202
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
II. JF.hu MiniGame verseny 2006.08.08 11:09
Kiírás

A monitor halványkék derengésén kívül csak a redőnyön beszűrődő gyenge fény világítja meg a sötét szobát. Hajnalodik. A monitorba meredő fáradt arc gazdája lassan hátradől. Ujjai továbbra is a billentyűzeten táncolnak. Fordít és vár. Arca felderül, megtalálta az órák óta keresett hibát. Megint hátradől, nyújtózik és hosszan ásít. Lassan bezárja a futó programokat, már csak egy böngésző marad nyitva. Már-már ösztönösen pötyögi be a szokásos címet. Kedvenc portálja lassan betölt, és egy új felhíváson akad meg a szeme..
A JF.hu bemutatja: II. Minigame verseny
2006. Július 1. - 22.
A sulinak vége, a vizsgákon mindenki túl van, a nyár pedig tegnap véget ért, így itt az idő, hogy mindenki visszaköltözzön a gép elé. Töltsétek fel a pizza és sörkészleteket, cipeljétek le a hűtőt a garázsba, kiírás következik.

Játékfejlesztés.hu II. Minigame verseny


A második Minigame verseny témaválasztásán sokat gondolkodtunk, és végülis egy cseppet sem egyedi módot választottunk. Angol "testvérlapunk", a gamedev.net mintájára három "elemet", témát szedtünk össze, melyek ugyan összefüggnek és megkötik szerencsétlen fejlesztő kezét, de mégis viszonylag nagy szabadságot és sok ötletet adnak. Reméljük. A verseny célja egyszerű: színvonalas, szórakoztató játékok készítése. A kulcsszavak:

Űr

A játék a Föld bolygón kívül játszódjon. Ez lehet egy űrhajón, az űrben, vagy akár egy másik bolygón egy távoli naprendszerben..

Háború után

Kimerült világok, technológiai különbségek, gazdag győztesek, ellenálló vesztesek..

Törvény

Szökevény hajók, csempészek, a törvényt betartató kormányszervek, korrupt helyi seriffek..
Ennyi. Néhányan azt mondják majd, nehéz témák három hétre. Ők talán bele sem kezdenek. Akinek pörögni kezd az agya, az "3 szót köp ki elénk az asztalra: 'Meg lehet csinálni...'" Három hét, egy téma, egy csapat. Jó fejlesztést!
Szabályok
  • A versenyen bárki részt vehet, de a csapat legalább egy tagjának JF.hu regisztrációval kell rendelkeznie.
  • A csapat maximum 3 fő. Persze egyéni fejlesztők is nevezhetnek.
  • Határidő július 22. éjfél.
  • A játék műfajára illetve a fejlesztési eszközökre vonatkozólag nincs kikötés, egyedül a témának kell a fenti kritériumoknak megfelelnie. (A három kulcsszó együtt határozza meg a témát, tehát nem választani kell közülük, mindnek benne kell lennie)
  • A játékokat ne regeljétek be GP-ként. Júli.15 után lehet majd beküldeni őket egy külön modulban
  • Tiszta versenyt szeretnénk látni, de a koffein nem tiltott doppingszer :)
Jó fejlesztést!

Eredményhirdetés


Legnagyobb örömünkre minden eddiginél több pályaművet küldtetek be, szám szerint 6-ot! :) Az elkészítendő játék témáját ugyan meghatároztuk (űr, háború után, törvény), de a műfajt tekintve nem voltak megkötések, így végül igen változatos stílusú játékokkal leptetek meg minket. Nem volt tehát könnyű dolga a zsűrinek, de végül megszületett a döntés. Lássuk tehát a játékokat, a versenyen elért helyezésük sorrendjében:

1.Pandula Péter: Space Smuggler46 pont
2.BlackSmithSoft: Magánvállalkozás26 pont
3.Black Rabbit Entertainment: Shrin Wars24 pont
4.Dragonzap: WarOfThePixels13 pont
Ice Cream Games: Jégkrémzabálók Pártja13 pont
5.Trygon Games: SpaceWars8 pont


Néhány szót a pontszámításról. A zsűri a JF.hu Team tagjaiból állt továbbá egy teljes jogú szavazatot ért a közönségszavazás is. :) A zsűritagok (és a közönségszavazás) által meghatározott sorrendeket váltottuk pontszámokra és ezeket összeadva alakult ki a végeredmény.

Következzen az egyes játékok rövid, szöveges értékelése:1. helyezett:
Pandula Péter: Space Smuggler

(Egy scrollozós-shooter, ill. annál valamivel több)

Ügyesen sikerült ötvözni az űrhajós és a mászkálós játékmódokat, élvezetes lett a játékmenet. Az elején lassú űrhajóval ugyan kissé unalmas a röpködés, de szerencsére lehet fejleszteni a járművet. A történet passzol a játékhoz, nincs túlbonyolítva. A pályák elég változatosra sikerültek, a grafikai megvalósítás is megfelelő. Tetszett a menü kivitelezése és aranyos a többjátékos mód is. Negatívumként legfeljebb a háttérzene hiányát tudnánk felhozni, de egy minigame esetén ez természetesen megbocsátható. :)


2. helyezett:
BlackSmithSoft: Magánvállalkozás

(Beszélgetős RPG)

Egészen egyedi és érdekes játék. Komplex történettel rendelkezik (talán egy minigame-hez képest túlságosan is komplex-szel), de tetszett a játékmenet történetorientáltsága. Jók a párbeszédek, ugyanakkor a harc kissé nehézkes. A felugró újság is remek ötlet, csak túl sűrűn jön elő, és egy idő után idegesítővé válik, főleg harc közben.


3. helyezett:
Black Rabbit Entertainment: Shrin Wars

(Retro FPS (wolf 3d))

Kissé körülményes működésre bírni a programot, pedig nagyon szépen és igéretesen indul a játék, jól kidolgozott az intró. Sajnos a játékmenet viszont már elég monotonra sikerült, ugyanaz a textúra ismétlődik ugyanolyan labirintusokban, ami nem túl élvezetes. A hangok és a szövegek ugyan feldobják kicsit a játékot, és halványan ugyan feldereng a Wolfenstein érzés, de ez sajnos kevés. Néhány bug is bennemaradt a játékban, az ellenfelek eléggé rugalmasan kezelik a falakat, és a játék végén kilép a program. Véleményünk szerint kissé túl nagy fába vágták a fejszéjüket a fejlesztők, egy minigame versenyre nem könnyű feladat jó FPS-t készíteni.


4. helyezett (megosztva):
Dragonzap: WarOfThePixels

(A pixelek háborúja)

Klasszikus űrhajós-lövöldözős játék. Nincs benne túl sok eredeti ötlet, viszont grafikailag szépen van kivitelezve. A hangok is passzolnak a játékhoz (kivéve a lövés hangeffektet). A megadott kerettörténethez csak lazán kapcsolódik, és ráadásul az átvezető szöveg hibásan is jelenik meg. A játékmenet nem nyújt túl nagy kihívást. Javasolnánk játék közben legalább a pontszámlálót megjeleníteni, mert a toplista is eléggé kivehetetlen.


4. helyezett (megosztva):
Ice Cream Games: Jégkrémzabálók Pártja

(Felülnézetes űrhajós játék)

A kézzel rajzolt grafika érdekes hangulatot ad a játéknak. Az intró aranyos, bár lehetett volna több szöveget fűzni a történethez. Többféle játékmód áll rendelkezésre, de sajnos egyik sem nyújt túl nagy kihívást. Több minigame helyett elég lett volna egy is, de azt jobban kidolgozni. Lehetne például több jégkrémes küldetés, vagy egyéb kihívások, mert így egy ideig ugyan élvezetes a játékmenet, de nem túl sokáig. Negatívumként említenénk még meg a radart, ami nem azt mutatja amit kell, ezáltal használhatatlan.


5. helyezett:
Trygon Games: SpaceWars

(Menj és lődd le a rosszfiúkat!)

Sajnos ezt a programot volt a legnehezebb futásra bírni. Egy nagyon szép és szines grafikával rendelkező, klasszikus űrhajós lövöldözős játék. Meglehetősen változatosra sikerült, sok kombinálható fegyverrel, különféle ellenfelekkel, minden mozog és repül. Ugyanakkor mintha a készítő átesett volna a ló túloldalára: a hihetetlenül csilli-villi lövöldözésben elveszik a játékmenet. A történet szintén teljesen hiányzik.
A győztes nyereménye a Digital Reality legújabb, War on Terror című játéka, melyet Budapesten személyesen vehet át, illetve amennyiben erre nincsen lehetősége, postán juttatjuk el hozzá. (A postai költségeket a szervezők állják.)Köszönjük minden résztvevőnek az elkészített játékokat! Reméljük izgalmasnak találtátok ezt a kis versenyt, és a legközelebbi MiniGame versenyünkre is legalább ennyi és ilyen színvonalú játékokkal neveztek majd! ;)

Üdvözlettel,

JF.hu Team, 2006. augusztus 9.

Értékelés: 7.74

Új hozzászólás
Nincs megjegyzés