játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5478
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2195
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Eredményhirdetés: Postmortem 2010.01.05 06:54


Postmortem - EredményhírdetésAz ünnepek és a munka miatt kicsit megkésve, de csak elérkeztünk a cikkek értékeléséhez, és az eredményhirdetéséhez. Már most szeretnénk leszögezni, hogy ennek a versenynek nincs igazi vesztese, minden alkotást örömmel olvastunk, és rengeteg hasznos információval lettünk gazdagabbak. Ne is húzzuk az időt, jöjjön a munka azon része, amit a stáb egyik tagja sem szeret csinálni : az értékelés :) (beküldés szerinti sorrendben).

Addictive Games - Rush:


Az úttörő cikk, vagy ahogy Archenemy mondta "az első fecske". Ez érződik a taglaltságon, mert bár érthetően, könnyen emészthetően lett összerakva a cikk, sajnos hiányzik belőle a tagoltság. Számomra igazából két dolog volt, ahol hiányosságot éreztem. Ebből az első a kiírásban is szereplő pontok (3-3 legjobb/legrosszabb rész), itt ugyanis inkább egyben kaptuk meg ezeket, a másik, hogy elég erősen koncentrál a programozói részre, a grafikusi tapasztalatokat némileg figyelmen kívül hagyva.
Ugyanakkor kifejezetten tetszettek azok a részek, ahol az ötletelésről volt szó. Számomra legalábbis nagyon jól lejött, hogy mennyire más hobbi szinten leülni, és egy sör mellett ötletelni, mint amikor ezt az ember hivatásszerűen, munkaként űzi.
Egy-két képet szintén elviseltem volna a kis lelkem, de mivel nem több száz oldalas tutorialról volt szó, ez számomra csak egy ilyen 'hab a tortán'-t jelentene.
Bár egy utolsó formázás, hogy a kiírásnak eleget tegyen, nem ártott volna, mindenképpen szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez egy nagyon jó cikk! Reméljük nem ez volt az utolsó írás!

Demecs Norbert - Make a Wish:


Második indulónk hasonló tulajdonságokkal bír, mint a Rush, mert sajnos itt sem éreztük azt az összeszedettséget, amit a kiírásban kértünk (ez természetesen semmit nem von le a tartalom értékéből, amiből sokat tanulhatunk).
A cikk eleje nem tudom hova tűnt - ha valaha létezett -, így ugyanis kicsit in medias res érzésem volt. Ezen az apróságon szerencsére hamar túltettem magam, amikor már a tapasztalataitokat olvastam. Számomra örömteli olyan dolgokat olvasni, amihez személyes tapasztalatokat is tudok fűzni, és úgy érzem, hogy az ebben a cikkben leírtak sokunk számára ismerősen csengnek (pl. a haverral való fejlesztés, a lustaság, a nem megfelelő fejlesztő eszköz megválasztása, stb.). Örülök, hogy itt már a designeri vonal is bejött, kár hogy ebben nem volt sikeretek. Amint elkészül a játék, természetesen egy hosszabb lélegzetvételű cikkre is vevők lennénk, hogy jobban beleláthassunk a fejlesztésetek buktatóiba, meg úgy az egész háttérbe.

Libra balance - iPhone project:


Az oldal egyik profi fejlesztőjétől is kaptunk egy nevezést, ami ráadásul nem hobbi projekt, hanem éles fejlesztés. Úgy érzem emiatt külön dícséret jár neki! :) Amit viszont kissé kifogásoltunk, hogy a cikk - bár rendkívüli tapasztalatokat vonultat fel az Apple Store-ba való fejlesztésből -, kevéssé koncentrál a játék elkészítésére, legalábbis abból a szempontból, ami a kiírásban szerepel. A programozói oldal itt is dominál, a többi területről viszont nem igazán kaptunk információt, továbbá kicsit túl sok részt volt szánva az eladási herce-hurcának, és kevés a fejlesztésnek.
Összességében az volt az érzésünk, hogy ez egy önálló cikként kellene, hogy szerepeljen, mert annak viszont rendkívül hasznos! Olyan dolgokat tudhattunk meg első kézből, amit csak nagyon nehezen sikerülne összevadásznia a legtöbbünknek, ezért külön köszönettel tartozunk.
Reméljük nem ez volt az utolsó Apple Store-os terméke Carlosnak, és rövidesen valamelyik új alkotásáról olvashatunk egy hasonlóan tanulságos cikket!

Tumuslak Vorvahes Team - PlanetX:


Egy szépen összeszedett mintacikk, a kiírásnak teljesen megfelel (ez az a taglaltság, ami sajnos a legtöbb esetben hiányzott a többi cikkből). A boncolgatott előnyök és hátrányok logikusak, valósak. A hátrányok részletezésénél különösen találónak és fontosnak éreztem a nem megfelelő platform választást, illetve a paraméterek bedrótozását. A tanulság minden egyes pont végén különösen ötletes, mert így egy mondatban össze van foglalva az adott pont!
Sajnos itt is érezhető a programozói vonal, így nem sikerült betekintést nyernünk a többiek munkájába, pedig biztosan tőlük is lehetett volna tanulni ezt-azt. :)
Összességében nagyon hasznos és jó ez a cikk is! Külön pozitív, hogy van link magához a játékhoz, így a kíváncsi olvasó rögtön ki is próbálhatja, miről is van szó.

BlacksmithSoft - Designed:


No igen, ez egy profi cikk. A tagoltság, képek (azon belül még grafikonok is!), linkek gyűjteménye mind azt mutatja, hogy készítője sokat dolgozott vele, és nem hiába! Mondjuk a Designed alkotójától ennyit el is vártunk. :) Hogy mennyire lett jó a cikk, azt a közönségszavazás eredménye is jól mutatja (és igen, a stáb is így vélekedik).
Igazából sok mindent nem tudunk hozzátenni ehhez, ezt a cikket el kell olvasni és meg kell szívlelni! Ha esetleg nagyon kukacosak akarnánk lenni, mondhatnánk, hogy az előnyök és a hátrányok egy kissé túl általánosak (ugyanakkor ez nem biztos, hogy baj, hiszen így a tanulságok is általánosabban felhasználhatóak).
A gratulációnk teljes mértékben jogos, reméljük a következő remekműről is hasonlóan minőségi cikket olvashatunk majd!

Hát az értékelésen is túl vagyunk, már csak az eredményhirdetéssel vagyunk adósok. A sok mellébeszélést mellőzve lássuk hát a végeredményt!
Sok megbeszélést nem igényelt az első helyezett megállapítása, ez pedig nem más, mint a ... (dobpergés) ... :
BlacksmithSoft - Designed
cikk! Nyereménye a kiírásban is szereplő 10.000 ft, és egy fekete JF póló!

A megtisztelő második helyezést aaaaaaaa... (ismét dobpergés)... :
Tumuslak Vorvahes Team - PlanetX
cikkje érte el, aki egy fekete JF pólóval lett gazdagabb!

A harmadik helyezést már nehezebb volt megállapítani, de végül úgy döntöttünk, hogy a dobogó
harmadik fokát aaaaa (szokásos dobpergés) :
Addictive Games - Rush
foglalhatja el. Sajnos számodra már csak egy rikító zöld alapon rózsaszín JF póló jutott, de azért viseld egészséggel. :) (Csak viccelek, a tied is fekete.)

Sajnos a Libra balance - iPhone project és Demecs Norbert - Make a Wish cikkek nem kerültek fel a dobogóra, de ez semmit nem von le abból, hogy ezen cikkek is mennyire hasznosak voltak! Ugyanakkor, értékelve Carlos irományát, a jóvoltamból különdíjként 1 pólót kiosztani szándékozom neki (a méretigényt majd mindanyiótokkal egyeztetni kell, mert nem biztos, hogy van még a szükséges méretből nálunk).

A nyerteseknek gratulálunk, a nyereményekkel kapcsolatosan pedig majd felvesszük veletek a kapcsolatot.

Végszóként szeretnénk megköszönni minden indulónak, hogy cikkeikkel ilyen fontos tapasztalatokat adtak át nekünk és minden olvasónak. Külön köszönet jár Seetingnek a Magnetic munkájáért, amit sajnos nem sikerült időben leadnia, így az értékelésről már sajnos lecsúszott, és Kuznak, aki - versenyen kívül - szintén egy fenomenálisan fantörpikus (most mit vártatok, a saját cikkemre csak nem mondom, hogy ratyi :D) cikkel járult hozzá az olvasók okulásához (igazából kettővel, mert ezt is - Archenemy segítségével - én írtam...)!
A stáb nevében is gratulálok minden indulónak! Reméljük a következő hasonló versenyen még több hasonló minőségű cikkel lehetünk gazdagabbak!
A versenytől függetlenül pedig a jövőben is várjuk az ilyen jellegű projekt beszámolókat!

Üdv,
Archenemy / Kuz (és a stáb)

Szerk. :) : Elnézést, egy dologgal adósok vagyunk. Archenemynek elfelejtettük a cikkben külön megköszönni, hogy a mi nyereményeink mellett egy elég komoly összeggel járult hozzá a verseny díjazásához, illetve, hogy besegített a szervezésbe, és a lebonyolításba! Ezt utólagosan pótolván az egész oldal nevében köszönjük a példamutató felajánlást, és segítséget, Archenemy!

Értékelés: 9.00

Új hozzászólás
ShAdeVampirE          2010.02.03 00:40
Jól jönne, ha az itt említett cikkekhez lenne link - mondjuk az amúgy is kiemelt címűkre kattintva.

Gratulálok mindenkinek!
Kuz          2010.01.16 05:17
Ahogy eddig is, a közönségszavazás nem perdöntő, de számít. A döntést elsősorban a stáb hozza meg (illetve akik éppen a zsűriben vannak), mivel mi a szempontok alapján döntünk. Eddig mondjuk elég jól tükrözte a mi döntésünket a közönségszavazás is.
Carlos          2010.01.15 15:15
Én is gratulálok, ez jó ötlet volt, és lám, milyen hasznos és tanulságos cikkek születtek!
Ugyanakkor nem igazán jó ez így.

@Kuz et al (azaz akiknek volt szavazati joguk):
Szerintem nem nektek kellett volna meghozni a döntést, hanem inkább az eredményhirdetésben is olvasható kritikát megosztani idejekorán az emberekkel, majd a szavazókra bízni a döntést. Így nem lenne utólag ok a panaszra: ez van, a nép ezt akarta!

Valahogy így működik a demokrácia, nemde?

P.s.
Ha lenne egy csöppnyi üzleti érzéketek, akkor a szavazás emelt díjas sms-en keresztül menne.
Ashkandi          2010.01.12 08:26
Grat minden indulónak, szép irományok születtek.
Wolfee          2010.01.12 06:57
affene...
Kuz          2010.01.12 05:05
Sajnálattal értesítjük, hogy jelenleg nincs üresedés moderátori poszton.
Wolfee          2010.01.12 04:24
hátőőő... elolvastam a cikkeket, és szavaztam is. az nem elég?
Kuz          2010.01.12 04:23
Mennyivel is járultál hozzá a versenyhez?
Wolfee          2010.01.12 04:21
énis kaphatok moderálási jogot?
Archenemy          2010.01.12 03:24
Ehh nem, én bele tudok keveredni ilyen flamelésekbe, és nem kéne olyankor nekem mod hatalom :p
Kuz          2010.01.12 02:23
"Akkor kapok moderálási jogot?"
Viccen kívül, és az ajánlást leszámítva, én már gondoltam rá. Miért, ha lenne üres pozíció, vállalnád?
(A fenti kérdés nem minősül ajánlattételnek, vagy szerződéskötésnek, csak reklám célokat szolgál. )
HomeGnome          2010.01.12 00:31
Gratulálok a cikkekhez, jó volt olvasni őket!
Archenemy          2010.01.11 17:04
Ezt utólagosan pótolván az egész oldal nevében köszönjük a példamutató felajánlást, és segítséget, Archenemy!

Akkor kapok moderálási jogot? :p
Kuz          2010.01.11 16:30
Nos, inkább azt mondanám, hogy szerencsétlenül jött ki. Eredetileg az első három helyezést akartuk díjazni (ez még akkor így volt, amikor még nem tudtuk, hogy összesen 5 nevezés érkezik be), de én úgy véltem, hogy Carlos cikke megérdemel egy különdíjat. Akkor is így döntöttem volna, ha 20 nevezés érkezik. Amúgy, mint eddig minden esetben, a közönségszavazás nem egyenlő azzal, hogy mi a végeredmény. Természetesen beleszámítjuk, de csak azért, mert valaki ott első, még nem biztos, hogy a végén is az lesz.

A cikkhez hozzáírtam egy köszönetnyílvánítást, elnézést, hogy ezt eredetileg elfelejtettük (csak hát a munka, meg ugye öregszünk is ).

Most pedig, hogy letudtuk a cikkeket, jöhet a nagyobb falat.
2SD          2010.01.11 15:38
Ejha, azért ez igen kellemetlen.
Na igen, elég rövidre sikerült, plusz inkább napló, mintsem cikk lett - de hát ez van.
Gratulálok az indulóknak, mindegyiknek, akik nyertek..
Wolfee          2010.01.11 12:23
Matzi

Csak szerintem ciki, hogy egy kivételével minden induló kapott díjat?


nem. vagy mindnekinek, vagy csak a 3 dobogósnak.
Szidi_Rezegh          2010.01.11 12:05
Végre eredményhirdetés! Hát én is fogok jf.hu-s pólóban feszíteni, nem kicsit.
Tetszik az eredményhirdető cikkben, hogy nem olyan földbedöngölő, mint szokott lenni a minigame-eknél. Minden résztvevőnek méltatja a munkáját, így senki se érzi azt, hogy hiába vett volna részt a versenyen, talán a következőre is nevezni fognak.
Azt viszont furának találtam, hogy ennyire el van dugva a cikk. Azelőtt a versenykiírás helyén szokott megjelenni, ahol egyből meglátja mindenki. (Meg link se ártott volna nevezésekre.)

Egyébként köszönet a szervezőknek a munkájukért és a felajánlásokért! (meg mindenkinek, aki a cikkemre szavazott )
Gratulálok a többi résztvevőnek is!
Kapitany          2010.01.11 09:49
Nagyon örülök a második helynek, hamarosan megkapom a második JF-pólómat :-) A többieknek pedig gratulálok az elért eredményekért!
Bitsculptor          2010.01.11 09:11
Utólag elküldtem egy javítást Kicsy-nek amiben képeket is linkeltem, dehát vmiért ez nem került frissítésre ettől függetlenül örülök a pólónak, ebben fogok feszíteni (a quake-es és runningwithscissors-ös póló mellett)
Seeting          2010.01.11 09:09
A Designed cikk tényleg jó lett!
Matzi          2010.01.11 06:57
Csak szerintem ciki, hogy egy kivételével minden induló kapott díjat?
Pretender          2010.01.11 06:48
Hoopa. Majd valamelyik modi pls rakja egybe a hozzaszolast.
Gratulalok mindenkinek!
Pretender          2010.01.11 06:47
"[...]és Kuznak, aki - versenyen kívül - szintén egy fenomenálisan fantörpikus (most mit vártatok, a saját cikkemre csak nem mondom, hogy ratyi )[...]"
Ezen szakadok