játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5478
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2195
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Silverlight játékok közzététele 2011.08.16 17:50
A PlanetX for Silverlight című játékom fejlesztése során merült fel az a probléma, hogy hogyan és hol lehetne majd közzétenni a kész programot. Elkezdtem keresgélni, és találtam néhány olyan oldalt, amelyeken Silverlightban készült játékokat is elfogadnak. Sajnos ezek többsége nem generál túl nagy forgalmat a programunknak, de azért érdemes próbálkozni. Ebben az írásban közzé adom, hogy milyen oldalakra leltem rá, úgy gondolom, ez hasznos infó lehet azok számára, akik szintén Silverlightban fejlesztenek.

Magyar nyelvű oldalak:

Lidércfény Games
Legelőször a saját oldalamon tettem közzé a PlanetX-et. Itt jelenleg csak általam készített programok találhatók meg.
http://games.lidercfeny.hu/

Játékfejlesztés.hu
A Játékfejlesztés.hu-n a Garázsprojectek között lehet létrehozni egy bejegyzést játékunknak, amely mindenféle infót tartalmazhat a projektről. Ezután a magyar amatőr játékfejlesztő közösség tagjai véleményezik a programot, és általában sok hasznos ötletet és gyakran konkrét segítséget is adnak a fejlesztéshez.
http://yscik.com/jf/

Angol nyelvű oldalak:

Silver Arcade, a free online game community
A Silver Arcade egy kimondottan Silverlight játékokra szakosodott oldal. Nekem tetszik a kinézete és a felépítése, csak sajnos – valószínűleg – nincs túl komoly forgalma. A regisztráció után saját játékainkat is feltölthetjük ide, az adminok ellenőrzik, és ha rendben lévőnek találják, nyilvánossá tehető a program. Ha új verziót készítünk a játékból, akkor bejelentkezés után egyszerűen frissíthetjük a projektet.
http://www.silverarcade.com/

Mashooo – Play free Silverlight Games
A Mashooo – a Silver Arcade-hoz hasonlóan – is egy Silverlight játékokra szakosodott oldal. A site kinézete nekem nem igazán tetszik, de ettől függetlenül számos jó SL játékot próbálhatunk ki itt. Regisztráció, feltöltés, majd az adminok által elkövetett ellenőrzés után jelenik meg a feltöltött program.
http://www.mashooo.com/

Game Jolt
Indie játékok gyűjtőoldala. A felhasználók rengeteg programot tesznek közzé, regisztráció után saját Silverlight fejlesztéseinket is feltölthetjük ide.
http://gamejolt.com/

Showcase: Silverlight.NET
A Silverlight.NET oldal Showcase pontja alatt különféle Silverlight alkalmazásokat lehet közzétenni. Többek között szerepel itt egy Casual Games kategória is. Ezen az oldalon van néhány betartandó követelmény és egy előzetes elbírálás is, és akár – indoklással – vissza is dobhatják a programot. Ha jó SL alkalmazások között szeretnénk böngészni, akkor érdemes végignézni a showcase tartalmát.
http://www.silverlight.net/showcase

CodePlex – Open Source Project Hosting
A CodePlex egy Open Source projekteket hostoló oldal. Itt ha akarjuk, forrással együtt feltölthetjük a programunkat.
http://www.codeplex.com/

IndieGamer.com
Az IndieGamer fórumon a Feedback Requests topicban lehet véleményt kérni programunkról. Regisztrálni kell, ezután 48 óráig csak olvasni lehet a bejegyzéseket, majd a 2 nap letelte után már mi is írhatunk a fórumba.
http://forums.indiegamer.com/

Remélem, hasznos volt ez a kis összeállítás. Ha valaki még ismer további jó silverlightos oldalakat, akkor azt ne habozzon közölni a kommentek között :-)

Értékelés: 0

Új hozzászólás
4Bit          2011.08.18 13:28
Tényleg nincs rá nagyon nagy kereslet, én egyedül csak az MSN-ben találtam rá a telepítő programjára, eddig azt sem tudtam, hogy létezik-e ilyen. Mindenesetre szépen fogalmazott, és sok hasznos link található benne. De ha jól emlékszem, akkor a Microsoft is falja rendesen a platformot, talán ott érdemes még próbálkozni, talán...

Végére pedig jut neked egy ezért a cikkért.
Kapitany          2011.08.18 12:38
Találtam még egy silverlightos oldalt, ahová játékokat is fel lehet tölteni:

http://www.silverlightclub.com/