játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5513
FZoli:    4895
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2203
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Nyár végi villámverseny - eredmény 2012.09.17 09:12


A főcímben szereplő "arany-szabály" most sincs másként, és megkímélve titeket a további szörnyűbbnél-szörnyűbb szóvicceimtől (később még úgyis lesz), lássuk hát a nevezéseket, az értékeléseket és a végeredményt, amik sajnos nem fértek el egy képernyőre, pedig az milyen stílusos lett volna... :)



Egy képernyős arany
Eredmény hirdetés


Először is szeretnénk megköszönni mindenkinek az idejét, rendkívül örvendetes, hogy egy ilyen rövid versenyre ilyen sok és jó minőségű játék érkezett. Reméljük a további események is ilyen népszerűek lesznek.

Lássuk az értékeléseket!


A kis alkimista
letöltés

Nem rossz kis játék, jó ideig elszórakoztatott, pár bugtól (vagy fícsörtől?) eltekintve, amik miatt aztán visszavettem a lendületből.
Ilyenek voltak:
- Az arany nem mindig töri át a sziklát, amire nem tudtam rájönni, hogy koncepció, vagy hiba.
- Nem mindig változik át, ha rágurul a lötyire.
- Ha elég gyorsan toljuk a kavicsot, át lehet tolni a terelőkön, nem tudom, ez szándékos-e, mert egy pályát csak ezzel a trükkel sikerült megoldani.
Jó volna, ha a nyomva tartott billentyű mellett nem lenne ilyen gyors a mozgás.
Kissé sajnos monoton a játék, jó lett volna valami zenét alátenni, pl. a végén lévő zene vicces felvezetése dobott volna a poénon a végén. De a lényeg az első mondatban található "jó ideig elszórakoztatott" rész! :)


Alkímia
letöltés

Hát igen, 10 óra, az nem sok, viszont kevés. Ugyanakkor a játék fő része megvan, a csöveket lehet forgatni és bennük összeáll a piros/sárga útvonal, ami az arany útvonalát hivatott mutatni. (DMG: Megszokott minimalista stílus nekem bejön. :)) Sajnos pont olyan apróságok hiányoznak belőle, amiktől teljes értékű játék lesz (pl. ha letelik az idő, akkor vége az adott szintnek), azonban így is el lehet vele kattogni néhány kellemes percet! :) Grafikailag itt sincs kivetnivalóm, a Gold Fishinghez hasonlóan ez a játék is hozza a szükséges színvonalat. (Kulisszatitok: Igen, a szemfülesek észrevehették, hogy olyan játékot említettem, aminek még - ha sorban mentek - nem olvashattátok az értékelését. Ez annak tudható be, hogy csak most jutott eszembe bolti sorrendbe rendezni a játékokat.)
A játék elején feltűnő message box kissé fura első benyomást tett rám, de feltételezem ez csak az idő szűke miatt került be ilyen módon. :)


Aranyláz
letöltés

Jézusom! :) És ezt most a lehető legjobb értelemben mondom. Betegségben nincs hiány ebben a játékban. Cuki hawaii zenével megtűzdelt aranyvadászat a vulkánból, bomba keresés, zombik (amik amúgy inkább múmiák, no sebaj), királylány arcáról ágyúval lerobbantott krokodil (te tényleg beteg vagy), mexikói vendégmunkással aranyrúd pakolás ufoba, a jó öreg és már-már elcsépelt kakukktojás poén, aranygyűjtögetés nem kicsit idegesítő háttérrel, biciklis-kötélen egyensúlyozós ügyességi játék (ez tényleg frankó lett), Pedro és a zombi esete a labirintusban, arany-portálás és majdnem 200m-es síkfutás (ennél mondjuk majdnem görcsbe állt a kezem, szóval az elkövetőnek ezúton is hosszú életet kívánok...:D)... Mi kellhet még, hiszen ezt még felsorolni is sok? (DMG: Ötletes, és változatos, bár pont emiatt, kicsit olyan érzésem volt, mintha több félkész projectből lenne összevagdosva, de ez csak troll megjegyzés.) Hát maximum némi instrukció, mert néhány játéknál sok időbe telt, mire rájöttem, hogy mit is kell csinálni. Amúgy teljesen ott van a szeren ez a mű, pláne, hogy a témát tényleg többféleképpen értelmezi, ráadásul egy nagy játékon belül egyszerre. (DMG: Mentés funkció nem ártott volna bele. A portal-on sehogy sem sikerült átmenni - Kuz: merbénavaaaagy :D -, jó volna valami instrukció a készítőtől.) Igazából minden rendben volt, sok dolgot nem tudok mondani, ha csak azt nem, hogy még most is azt gondolom, hogy beteg vagy. ;)


Get The Gold, Johnny!
letöltés

Egy baromi jó Mario-klónt ismerhetünk meg ezen alkotás személyében, főleg, hogy ez egy villámjáték! Bár a grafika, a menü, a zene és az egész megjelenés bennem felveti, hogy ez bizony messze nem 0%-ról készült, ettől függetlenül bízom a nevezőkben és remélem a legjobbakat.
Mint játék, azt adja, amire számítunk: karakterünkkel ide-oda ugrálva kell felszedni az aranyat és eljutni a kijáratig, elkerülvén a gonosz gilisztát(?) és pókot, hogy aztán egy bonyolultabb pályán folytassuk a gyűjtögetést. Ha elhalálozunk, az adott pályát annyiszor kezdhetjük újra, ahány életünk maradt, amit amúgy szinten pótolhatunk gyűjtögetés közben. Kivetnivalót az előbbiekben elmondottakon kívül nem tudok mondani, akárhogy is legyen, én gratulálok a készítőnek, mert ahogy bölcs szerkesztőnk is fogalmazott: DMG: Egyszerű játékmenet, egységes grafika, összességében pedig szép munka.


Goldfinder
letöltés

Teszteléseim során ezen a versenyen eddig ez az első 3D-s alkotás. Örülök, hogy nem mindenki 2D-ben gondolkodik! :)
Ha már grafika, nagyon bejött ez a sötét játéktér, a fények is szépen alkalmazkodnak és hozzájárulnak az ijesztő környezethez, a szörnyikék és a földből kijövő karók pedig csak tovább erősítik ezt a hatást. A játékmenet ugyan kicsit unalmas is lesz egy idő után, de van benne potenciál! (DMG: Az irányítás visszaveti a játékélményt (a pattogás nagyon zavaró), ahogy az is, hogy az első kör megtétele után, miután kinyírtunk minden szörnyet, már csak monoton pénzgyűjtögetés folyik a következő pályáig.) Az összképet nagyon megdobta volna valami sejtelmes, horrorisztikus aláfestő zene. Ezúton is javaslom a pálya méretének megnövelését - hiszen csak ennek a versenynek a témája volt az egy képernyő - és valami ijesztő hanganyag használatát, mert akkor hosszú távon is nagyon élvezetes játékkal lesz dolgunk!
Ha pedig hosszú táv, akkor a mozgást és a fizikát is át kellene kicsit alakítani. Kissé fura módon pattanunk vissza a falról, továbbá a fenti fáklyánál ki tudtam menni a pályáról. :) Egy villámversenynél nem annyira kritikus bugok ezek, de azért nem árt javítani, ahogy az angol szövegekre is ránéznék én még egyszer. :) Összességében itt is csak gratulálni tudok, szép munka...azaz..."Well done!". :)


Gold fishing
letöltés

Bár hanggal és teljes képernyős móddal nem rendelkezik, mégis egy kellemes kis villám gémmel lettünk gazdagabbak a Gold Fishing személyében. Az első és számomra legszembetűnőbb dolog, hogy a grafika megfelelően egyben van. Mozgó buborékok, halak, damil, hullámok és aljnövényzet. Azt hiszem ez a része maximálisan teljesíti a villámverseny elvárását. A játékmenettel nincs gond, leszámítva, hogy a csali mozgatásán kívül gyakorlatilag semmit nem kell csinálnunk, avagy DMG szavaival...izé...betűivel élve: Nem sok kihívás volt a játékban, hamar végig is toltam, különösebb izgalom, és újrajátszási késztetés nélkül. Jó pont, hogy tényleg fokozatosan nehezedik az egész, ahogyan annak lennie kell. Egy apróság: azt hiszem eggyel több életünk van, mint kellene. :)
Maga az ötlet ugyanakkor kicsit fura. Ez a csalis-arany fogásos dolog azért kicsit erőltetettnek tűnik (akkor már inkább aranyhalat kelljen kifogni...persze ez csak kifogás a részemről :D). Némi hangot pedig tényleg el tudtam volna képzelni.


Joz, Tomsy és az aranykeretes szentkép
letöltés

(Kulisszatitok: HG külön kérése volt, hogy az értékelésében elhangzottakat ne idézzem, úgyhogy idézem. :D Bocs, HG, ez egy ilyen gonosz világ... :D)
Első benyomás: nagyon beteg...
Második benyomás: nagyon beteg...
(HG: A címképernyőnél azt hittem a srác recskázik, de durván.. Aztán elmegy a wc-re "simogatni", meg az a kretén pofa amit vág hozzá, és még nyög is közbe kettőt.... Hát..ez..valami..kegyetlen.. :))
Elég zavaró hogy az introt nem lehet átlépni, a szövegeket viszont néhol képtelenség elolvasni, olyan gyorsan vált. Jobb lett volna egy gombnyomásra tovább lépő szövegrendszer. Game Over után gyakorlatilag csak a játék újra elindítása a lehetőség arra, hogy újra kezdjük. Nem láttam utalást sehol arra, hogy F5/F6 a mentés/töltés lenne, szerencsére a fórumban ez nem kerülte el a figyelmünket. (HG: Az a ficánkoló fej (spermafióka?) nagyon szürreális, mint ahogyan az egész sztori is.)
A játékban gyakorlatilag bárminek nekimész, egyből vége is van. Gyakran volt az az érzésem, hogy ide tartozik maga a háttér is, felteszem a boundingbox volt kicsit túlméretezve.


Totem
letöltés

Szeretem, ha egy játék stílusosan használja a fehér-fekete színt és mellette mást nem nagyon használ és a Totem ezt kifejezetten jól teljesíti. Nálam design tekintetében ez a játék a nyerő.
A hangokkal szintén meg vagyok elégedve, ebben is sikerült stílusosan választani.
Ami a játékmenetet illeti, nem kell nagy dolgokra gondolni, néhány totem darabot kell megfelelő sorrendbe állítani, hogy a következő pályára jussunk. Dolgunkat nehezíti, hogy a totemek általában nem csak egy irányba mozgathatók, ráadásul egy irány több totemet is mozgathat egyszerre, ha az adott irányban a totem mellett van szabad hely. Sajnos csak a 6. pályáig jutottam - nézzétek el nekem, öregszem :) -, mert szerintem egy bugba futottam bele és kb. a 8. próbálkozás után már elszállt a lelkesedésem, hogy még néhányszor nekiessek, hátha sikerül. Azt hiszem az egyik totem átmegy a többin, attól függetlenül, hogy elvileg nem lenne szabad neki (gondolom én, hiszen a többi totem úgy tűnt jól mozog). Erre még DMG is írt valamit...pillanat, csak kikeresem és becopyzom és kijavítom a hejesirasi hibáit...szóval: Ötletes logikai játék, tetszik, bár nem sikerült megfejteni azt a koncepciót, hogy néha az egymás mellett lévő, azonos irányba mozdulni képes darabok egyszerre mozognak, néha meg a hátsó lemarad egy kockát. Sajnálom, mert a képi- és hang világa tényleg ennek a játéknak ragadott legjobban magával. Villámverseny lévén természetesen megesik, hogy bent marad 1-2 ilyen hiba, továbbá lehet, hogy egy pályának több megoldása is van, mindenesetre sajnálom, hogy csak eddig jutottam! A játékért természetesen itt is gratuláció illeti meg a készítőt! Szóval gratulálunk! :)



Helyezések

Most pedig jöjjön a várva-várt végeredmény, ami a szerkesztői értékeléseknek és közönség szavazásának köszönhetően az alábbi módon alakult:


1. Get The Gold, Johnny!
2. Totem
3. Goldfinder
4. Aranyláz
5. A kis alkimista
6. Alkímia
7. Gold fishing
8. Joz, Tomsy és az aranykeretes szentkép




A dobogós helyezettek érmekre számíthatnak, amennyiben eljuttatják elérhetőségeiket DMG-nek privát üzenetben vagy processzorfüst-jelekkel. Amelyik kényelmesebb.

Ez lett volna hát a villámversenyünk villámértékelése. Köszönjük a nevezéseket, és még egyszer gratuláció az indulóknak, mert tényleg nagyon jó munkák születtek! Külön köszönet mindenkinek aki értékelte a játékokat, és segített benne, hogy az értékelés reális legyen és a közönség véleményét is tükrözze, ne csak a zsűri szubjektív megítélését. Örülünk, hogy a módszer bevált, és valószínűleg a további versenyekben is találkozni fogtok vele.
Találkozunk a következő versenyen, nem is olyan sokára, addig pedig jó kódolást, content gyártást, csajozást/pasizást és úgy egyébként minden jót!

JF.hu Team

Értékelés: 10.00

Új hozzászólás
gopher          2012.11.07 16:54
Megkaptam a nyereményem! Köszi mindenkinek!

Gopher örül
M4          2012.09.26 11:12
Gratulálok a nevezőknek, hogy elkészültek. A három nap kicsit kevésnek bizonyult számomra, a játékom mechanikájával vasárnap estére készültem el, onnantól kezdve már csak minden mást kellett volna elkészíteni . Na de majd az egy hónaposra mindenképp nevezek.

Most vettem észre, nincsenek a készítők feltüntetve az értékelésben.
DMG          2012.09.21 14:39
Aki még nem tette meg, az dobjon egy PM-et (név pontos cím) hogy az érmeket majd póstázni tudjuk, hacsak nem tudjuk valahol személyesen átadni, az lenne az igazi, mert az ingyen van.
Thrall          2012.09.20 22:25
3.hely, juhééé!
Amúgy milyen jó már, hogy ilyen rövid idő volt, és 8 db nevezés is volt + egyre rutinosabban szervez versenyt az oldal, és ez jó.
Kíváncsi lennék, hogy a mostani helyzetben egy 20-30 napos versenyre hány és milyen alkotás érkezne!

Ez valami utalás akart lenni.
gopher          2012.09.19 22:28
Gratulálok az összes versenyzőnek és nagyon örülök az első helyezésnek! Köszi!

Játékkal kapcsolatban: az engine egy minimál része természetesen megvolt, viszont még azt is át kellett írni elég rendesen (dióhéjban: 3d-ből 2d-be, DC-ből Johnny-ba ), de maga a játék abszolút a kiírás után született meg, nem volt még tervben sem előtte. Viszont azon a 3 napon nem is csináltam nagyon mást

Mégegyszer gratula mindenkinek!
mmrobi          2012.09.19 19:50
Az értékelést olvasva örülök a végeredménynek.

Gratulálok minden résztvevőnek és köszönjük mi is a gratulációt!

A Get The Gold, Johnny! grafikája valóban 0%-ról indult, és nem értem miért gondoljátok ezt lehetetlennek.
Mint a két fős csapat grafikus tagja, péntek este kezdtem (ha jól tudom akkor kezdődött a verseny) konceptelni és pixeles tile-okat, lényeket gyártani, no meg Johnny-t is. Közben finomítgattam, stb. ahogy az már lenni szokott menet közben. Nem olyan rengeteg grafikai munka ez, hogy ne férne bele egy ilyen rövid időintervallumba. (Legalábbis nekem.)
A zene pedig, ahogyan a "credits"-ben is olvasható, készen volt már, és nem a mi művünk.

Remélem azért kellemesen szórakoztatok a játékkal!
(Mert hát Nekünk ez a végső cél.)

mmrobi

(Lesz update is hamarosan....)
Akybron          2012.09.18 20:52
Grat mindenkinek.
Dobogósok: Szép lesz majd az érem!
percsich.hu          2012.09.18 16:28
Köszönjük az értékeléseket, és gratulálok a dobogós helyezetteknek. Meg a többieknek is.
Nem ígérem, hogy legközelebb megint nem fordítva veszem be a gyógyszert.
DMG          2012.09.18 15:18
jahh megvan, csak a "részletek"hez írtam

Viszont gondoltam törlöm, szóval valamit töröltem, de nem azt, lehet a useremet.
Milyen mókás lenne.
DMG          2012.09.18 15:06
Gratulálok mindenkinek, bár már letoltam egy kismonológot, de úgy nézem elveszett.

Érmek Jó szokásunkhoz híven most is lesznek.

Rendelés alatt, szóval türelem hamarosan lesz valami ceremónia.

Ha jól tudom az első helyezett csapat van ketten, a többiek egyedül dolgoztak, azért kérek pontosítást ha nem így lenne.

Aki nem tud eljönni az érme átadásra, az nem kap, és shiftelődnek a díjak.

Szóval este mindenki nézzen a háta mögé.
Viktor84          2012.09.18 15:00
Gratulálok a győzteseknek!

Ami engem illet:Nos igen kitolt velem a technika ördege azért lett olyan amilyen,de az értékelést olvasva csak megérte beküldeni.

Amúgy nem spermafiókának szántam hanem olyan ámulatbaesett levegőben úszó dolognak csak kicsit gyors lett a sprite lejátszása.
krees          2012.09.18 12:33
Tyűűű, meglepődtem
Öhm, nem is tudom hol kezdjem, no mindegy. Első körben gratula a többieknek, tényleg jó játékok lettek, és külön örülök, hogy nem mindenki a bányászós-kincsgyűjtögetős cuccot hozta.
Az értékelések korrektek, nagyjából erre számítottam a korábban olvasottak alapján, bár még most sem hiszem el, hogy a 1,5 napos kis kockáim 2. helyen csücsülnek, köszönöm

Ha már a Totem (hülye ötlet volt így hívni, kerestem hol van, aztán tűnt fel az ABC ), a 8. pálya biztos, hogy végigvihető, 13-ig a verseny előtt végigvittem, utána elakadtam, és így is 1 órával a verseny előtt küldtem be. Észrevettem a bugot, de nem volt időm javítani, feltöltés stb mellett, viszont így sincs okom panaszra. Nem hogy panaszra, ha csak az 5. lennék is örülnék. Na, mennem kell vissza dolgozni, röviden, tömören, köszönöm srácok! És még egyszer gratulálok mindenkinek. Sőt, kétszer