játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5512
FZoli:    4895
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2201
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Nyárvégi verseny értékelés 2016.10.23 17:35
Köszönjük türelmeteket, és megértéseteket a verseny értékeléséig eltelt hosszú idő miatt.

Aki lemaradt volna a verseny kiírásáról, itt megtekintheti.

A teljes lista

A nyárvégi verseny véget ért és végre itt van hozzá az őszvégi értékelés is! Minden indulónak szeretnénk megkoszonni a versenyre fordított energiát és a turelmet is. A támogatóknak pedig a felajánlott jutalmakat.
Már bevett szokásként alkalmazzuk, hogy a nevezők is értékelik egymás játékait. Ez kiválóan működött most is, egy két apróságot leszámítva mindenki maradéktalanul eleget tett ennek, így egyrészt már mindenki olvashatott a maga játékáról egy pár szót, illetve az értékelésben is nagy súllyal került beszámításra. Ez azért fontos, mert így elsősorban a ti véleményeteket tükrözi a végeredmény. Végül 10 nevezés érkezett, ezekről írunk pár szót, és a végén a végső sorrendet is elolvashatjátok.
Az versenyzok egymást a verseny fórumában értékelhették.


Budapesti éjszaka
Rendkívul minimalista szoveges kalandjáték formátumú nevezés ez, mely kulonosebben nem is izzasztja meg a játékost. Annak aki ismeri a játék hátterét adó belvárosi helyszíneket, kellemes asszociációkat idézhet fel. Sajnos a játékmenet gyakorlatilag nemlétező, még a respawn témát sem egyszeru felfedezni benne. A szovegek és az irányítás is monoton, az egyszeri átolvasáson kívul nem ad semmi extra élményt. Bizonyára betudható a rovid elkészítési időnek, de kétségtelenul nem ez a játék a kozonség kedvence.

Planet of Domination
Érdekes kísérlet egy RTS-el nevezni egy kéthetes veresny keretein belul, őszintén remélem hogy az elkovető sokat tanult belole. Saját tapasztalat, hogy egy ilyen nagy játékot beleszuszakolni egy ilyen rovid határidobe lehetetlen, és az sajnos az értékeléseken is meglátszik. A játék sajnos a vártnak megfelelően rendkívul félkész, és mint ilyen, nehezen értékelheto. Egyrészrol van benne potenciál, de másrészről meg nagyon messze van a kész állapottól. Már LANon csatlakozni sem egyszeru, de ha sikerul is, akkor is elég nehézkes a játék.

RespOwned
Ez a játék a hibáinak ellenére egy egészen megfelelően méretezett nevezés. A játékmenet faék egyszeruségu, és rendkívul repetitív is, de arra pár percre amit az ember rászán egészen élvezheto. Hogy úgy mondjam nem próbál tobbnek tunni annál, amit nyújtani ad, ez pedig elony. Sajnos az utkozésvizsgálat egészen sajátságos, minden akadályba bele lehet akadni, az ellenségek pedig lényegében figyelmen kívul hagyják még a falakat is. Az egyetlen taktikai elem az idohúzás, amitol ugyan nem lesz érdekesebb a játék, de hát ennyi fért bele az idokeretbe. Egy pontossági arány kijelzést még el bírtam volna viselni a játékban. Jól látszik hogy majdnem mindenki dobogósra értékelte a játékot, vagyis nagy egyetértésben kerult oda, ahová kerult.

Szívlapátos eutanázia
A maga módján rendkívul egyszeru, és sajátságos humorral megáldott játék ez, amelyet nem lehet komolyan venni. Kihívás és újrajátszhatóság sajnos nincs benne, a régi flash játékokat idézi. Sok egyebet nehéz róla elmondani, a stílus és a humor vagy tetszik valakinek, vagy nem, de a kivitelezés legalább zokkenomentes.

You mustnt die!
Egészen egyszeru kis játékról van szó, és még a témához is egészen kreatívan állt hozzá. A kivitelezés nem lett rossz, bár a céltalan pontgyujtés nem nyújt nagy oromet miután már az ember ráérzett a játék lényegére. Az értékelések alapján is szinte minden szempontból a kozépmezonybe kerult, ami nem is rossz eredmény.

Verekedős játék
Ezen a nevezésen nagyon érzodik, hogy nem hogy nincs kész, de még épp csak el lett kezdve. A témához sem kapcsolódik kulonosebben, és a megvalósítás is docogos nagyjából minden fronton, beleérve azt is, hogy az ellenség onként kihátrál a képbol. Nem feljesen világos az sem, hogy ugyan mi lenne a játékban a taktika, ha nem a gombok eszeveszett nyomkodása. Nem konnyu verekedos játékot csinálni, és nem is a leggyakoribb választás egy ehhez hasonlóan rovid versenyre, de talán érdekes lenne látni, hogy mit tud kihozni belole a készíto hosszabb távon. Érdekes módon ez a verseny leginkább megosztó nevezése, volt aki másodiknak értékelte tobben pedig utolsónak.

Def Gun
Mind kozul talán ez a legegyszerubb és legegyértelmubb játék ezen a versenyen. Ez a legnagyobb elonye és legnagyobb problémája is. Semmi felesleg nincs benne, bár a reflexeket leszámítva talán csak a monotónia turést teszi próbára. Az az érzésem, hogy a téma nem tett jót ennek, mert eléggé behatárolta a lehetoségeket, amiket a játék nyújtani tudna.

Pyramid_watchdog
Ez egy egészen érdekes nevezés, tobb szempontból is. Egyrészt egy jóval rovidebb versenyre készult, teljesen más témára, és ennek ellenére is egészen késznek mondható. Sajnos viszont az egyetlen pálya olyan, mintha a sokadik pálya kellene legyen miután a játékos már ismeri az elemek mukodését, cseppet sem egyértelmu hogy mit kell csinálni, vagy egyáltalán hogyan. Ráadásul az új pálya ugyanaz csak tobb ellenféllel nem igazán emeli az élményt, talán még egy victory screen is jobb élmény nyújtott volna.

Asclepius Inc
Egészen kerek kis játékra sikerult, ahol valóban van némi lehetoség taktikázni, hogy multitaskban minél jobban védje az ember a bázist. Sajnos azonban a szélesvásznú laptop felbontáson már scrollozni kell, ami sokat ront az élvezhetoségen. Illetve az egylovéses meghalás is zavaró tud lenni, foleg ha nem veszi észre az ember, hogy bekovetkezett. Ennek ellenére egy egészen jól osszerakott játék, a nevezok értékelésén is látszik hogy csekélyke szórással kerult a legjobbak kozé. Újrajátszási lehetoség nem nagyon van benne, viszont pár konnyebb pályát be lehetett volna iktatni ez elé, mert kapáasból elég mélyvíz tud lenni.

Deadly and Dangerous Dungeons of Xandora
Eleinte sokkal tobb hasonló játékra számítottam oszintén megmondva. A téma annyira adja magát egy ennyire egyszeru, nehéz, de megbocsájtó játéknak, mint amilyen ez lett. Azért mondom, hogy megbocsájtó, mert az égvilágon semmi buntetés nem jár a halálért, leszámítva a játékos frusztrációját. Persze az irányítás itt inkább dolgozik a játékos ellen, mint érte, de talán ez volt a legegyszerubb módja annak, hogy kihívást jelentsen. Én szívesen megnéznék egy továbbfejlesztett változatot, ahol nem az ugrás mérete és a pixelpontos érkezés jelenti a legnagyobb akadályt.


A végső sorrend tehát:
1. RespOwned
2. Deadly and Dangerous Dungeons of Xandora
3. Asclepius Inc
4. Def Gun
5. You mustnt die!
6. Szívlapátos eutanázia
7. Planet of Domination
8. Pyramid_watchdog
9. Budapesti éjszaka
10. Verekedős játék


A nyeremények pedig a kovetkezok:

Az elso helyezett nyereménye:
- 1db Solar Shifter EX játék kulcs Lord_Crusare felajánlásából
- 1db Adorables, 1db Candy Blast, és 1db Ball of Wonder játékkulcs BlueDeath felajánlásából
- Humble 2K Bundle 2 - 1$ Steam játék kódok FZoli felajánlásából

A második és a harmadik helyezett nyereménye:
- 1db Adorables és 1db Candy Blast játékkulcs BlueDeath felajánlásából

Ezen felul a dobogós helyezettek az alábbi Unity packokból választhatnak értékelés sorrendjében.
Voxel Max - Voxel Editor Unity plugin Nanoid Games felajánlásából
https://www.assetstore.unity3d.com/en/#!/content/39877

VertexDirt - vertex Ambient Occlusion Unity plugin Zololgo Games felajánlásából
https://www.assetstore.unity3d.com/en/#!/content/21015

Uncharted Lands - Unity environment model pack Shapes felajánlásából
https://www.assetstore.unity3d.com/en/#!/content/70263

A kódok kiosztását a játékoknál a felajánló, az unity asseteknél pedig FZoli végzi privát uzeneteken keresztul, természetesen csak a bekuldo tag profilján keresztul fogadnak el jelentkezést. Kérlek forduljatok hozzájuk bizalommal, illetve probléma esetén Matzi-hoz.

Mindenkinek még egyszer koszonjuk a részvételt és a turelmet, a támogatóknak pedig a felajánlott nyereményeket!

-- JF.hu Team

Értékelés: 0

Új hozzászólás
kirobgames          2016.10.26 18:57
Helló mindenki!
Én is köszönöm az értékeléseket, illetve a negyedik helyezést
Viszont mivel nem szoktam szabadidőmben (már ha van) játszani, ezért a jutalmat felajánlanám annak aki szokott!
TomX          2016.10.26 09:33
Valami hírlevelet bevezethetnétek, mert a verseny végén néztem csak fel az oldalra.
BlueDeath          2016.10.24 23:13
Elküldtem a kulcsokat a helyezetteknek
FZoli          2016.10.24 22:22
Megnéztem, ez a három játék az.
percsich.hu          2016.10.24 15:09
Gratulálok a szép helyezésekhez, köszönjük a felajánlásokat és az értékelést!
Malloy          2016.10.24 10:47
Azt hittem lesz elég játék mindenkinek, de akkor csináljuk azt, hogy az

1. Adorables
2. Candy Blast
3. The Darkness II
4. Spec Ops: The Line
5. Duke Nukem Forever

játékokból választhatnak a résztvevők az alábbi sorrendben:

4. Def Gun
5. You mustnt die!
6. Szívlapátos eutanázia
7. Planet of Domination
8. Pyramid_watchdog

A félreértések elkerülése érdekében, ha pontosan utána tudnál nézni a pakk tartalmának, azt megköszönném a többiek nevében is!
FZoli          2016.10.24 09:11
Ha minden igaz, akkor a The Darkness II, Spec Ops: The Line, és Duke Nukem Forever vannak a 2K 2 csomagban.
Malloy          2016.10.23 21:56
Köszönöm szépen az értékelést és a szerkesztők és nevezők munkáját! Én személy szerint sokat tanultam ebből a versenyből, jó volt látni, hogy ki-hogyan közelítette meg a témát és nem utolsó sorban jó volt végre működés közben látni a Monogame "extension"-jeimet, hiszen game engine-nek ezt még nem igazán hívnám.
Ahogyan már korábban is írtam, én a nyereményeimet szeretném felajánlani az indulók között, méghozzá a következő módon:
- Mivel a második és harmadik helyezett kapott Adorables és Candy Blast kulcsot, így ők megkapják a Lord_Crusare-től a Solar Shiftert, illetve 1-et én is felajánlok, tehát 1-1 Solar Shifter is üti a markukat.
- Az én Adorables és Candy Blast-om a negyedik és ötödik helyezetté. Természetesen a negyedik helyezett választ, vagy megbeszélik egymás közt, hogy melyik-kié.
- Ami a Humbe 2k Bundlet illeti, ezt nem tudom pontosan, hogy több játékról van-e szó, úgyhogy itt megkérném FZoli-t, hogy homályosítson fel kicsit a pack tartalmát illetően, mindenesetre ezt a többi induló között osztanám szét.
Matzi          2016.10.23 18:27
Linkek javítva.
Instalok          2016.10.23 18:18
A linkek nem jók, de gratula minden nevezőnek!