játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5476
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2195
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Magyar fejlesztésû a világ legnépszerûbb online játéka? 2005.04.19 03:52Magyar fejlesztésû a világ legnépszerûbb online játéka?


Budapest, április 19. – Azt gondolnánk, hogy az Everquest vagy a World of Warcraft a világ legnépszerûbb online játéka. Nos, a maguk kategóriájában lehet, de az is igaz, hogy a sokkal egyszerûbb, java vagy flash alapú internetes játékok titkárnõk és menedzserek millióit vonzzák szerte a világon, akik néhány üres percüket szívesen töltik pingvinek dobálásával (Jeti Sports), vagy éppen online Snookerrel.

Online Snookerrel, merthogy a Snooker Világbajnokság elsõ napjai alatt 98,600 internetezõ regisztrált a Solware Kft. által üzemeltetett www.flyordie.com weboldalon, hogy a világ egyik legjobb online snookerét játssza. A tisztán magyar tulajdonban lévõ Solware regisztrált felhasználóinak száma így elérte a 4 milliót.
Az újdonsült játékosok jelentõs része az Eurosport portáljáról érkezett, ahol a Java alapú játék közvetlen linkje elérhetõ. Az Eurosport és a Solware együttmûködése már több évre tekint vissza, a televíziós csatorna részben a Snooker közvetítések népszerûsítése érdekében lépett kapcsolatba a magyar játékfejlesztõvel.
„Az Eurosport számára nagyon fontos volt, hogy a tévécsatorna dinamizmusát internetes megjelenésében is hangsúlyozza. Ennek érdekében döntöttünk úgy, hogy a Eurosport.com-on – kapcsolódva a Snooker közvetítésekhez és a világbajnoksághoz – látogatóink számára elérhetõvé tesszük a Solware által fejlesztett 3D Snooker-t. Ez az egyik legkidolgozottabb online Snooker játék, így olyan élményt nyújt nézõink számára, mely még közelebb hozza a közvetítések hangulatát. A Solware-el immár 3 éve tartó együttmûködés tapasztalatai alapján kimondható az is, hogy játék kedvet csinál a Snooker közvetítésekhez azon internetezõk számára, akik eredetileg valami másért látogattak el weboldalunkra.” – nyilatkozta Laurent Gayout, az Eurosport szakembere.

Üzlet a játékban

A Solware Kft. 2000-ben kezdett bele Java alapú online játékok fejlesztésébe. A cég elsõ játéka a 3D Billiards volt, ami – világ egyetlen 3 dimenziós online biliárdjaként – ez idõ tájt igazi különlegességnek számított. „Online biliárd és snooker játékaink ma is a legjobbak között vannak, köszönhetõen az 5 éve tartó fejlesztésnek. Ugyan idõközben jelentek meg más 3 dimenziós online biliárd programok, a fizikai szimuláció terén azonban mi maradtunk a legerõsebbek. Örömünkre szolgált, amikor erõfeszítéseinket az Európai Multimédia Szövetségek Konvenciója is elismerte, és elnyertük az Európai Kiválóság a Multimédiában Díj arany fokozatát. Nagy élmény volt számomra kezet rázni a díjat átadó Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter úrral.” – nyilatkozta Hontvári József, a Solware ügyvezetõje.
A Solware bevételének döntõ része ma már abból a 100 millió bannerbõl származik, melyet a cég havonta megjelenít az online játékok oldalain. Érdekesség, hogy habár magyar cégrõl van szó, és a 43 nyelvû – köztük a zulu, az üzbég és a vietnámi nyelvet is bíró – játékoldalak mindegyike magyarul is elérhetõ, a 4 millió regisztrált felhasználó szinte mindegyike külföldi. „Játékosaink egynegyede az Egyesült Államokból, egynegyede Angliából, egynegyede Brazíliából és végül egynegyede a világ többi részébõl látogat el hozzánk, a magyar játékosok aránya egyelõre nagyon csekély.” – Hontvári József szerint elsõsorban annak köszönhetõ ez a nemzetközi ismertség, hogy a Solware-nek már nagyon korán, 2001-ben sikerült megállapodást kötnie az internetes multimédia egyik legismertebb cégével, a Real-el. Az, hogy a Solware játékai kikerültek a www.real.com oldalra, rövid idõ alatt nagy hírnevet hozott a cégnek az internetezõk körében.

Tovább elõre

„Büszkék vagyunk sikerünkre, hiszen 4 nehéz év áll mögöttünk. Mi is megéreztük a dotcom válságot, és két év szünet után csak tavaly jutottunk el ismét odáig, hogy nyereségesen tudjunk mûködni.” – nyilatkozta Hontvári. A Solware jövõbeni tervei között szerepel, hogy a külföldi portálok után végre egy-két magyar portállal is megállapodjanak játékaik elhelyezésérõl. A cég ezen kívül birtokolja két igen népszerû játék licenc jogát, melyektõl a jövõben nagy forgalmat várnak.
Az elsõre többen még gyerekkorunkból emlékezhetünk: egy generáció játszotta véresre szemeit Commodor 64-en a Boulder Dash pályáin. A gyémántokra vadászó, pókok és egyéb szörnyek elõl menekülõ kisgyerek kalandjait most a www.flyordie.com oldalon élhetjük át újra. A Boulder Dash mellett a Solware megvásárolta az Index.hu által népszerûvé tett Larkinor kalandjáték angol nyelvû verziójának külföldi terjesztési jogát is. Így várható, hogy a magyar internetezõk után hamarosan a brazilok, az amerikaiak és az angolok fognak Böhömpatkányokra vadászni.

Kapcsolódó webcímek:

Játékok a FlyOrDie.com oldalon: www.flyordie.com
Snooker az Eurosport-on: http://www.eurosport.hu/snooker/
A Solware hivatalos weboldala:
http://www.solware.com/

A sajtóközleményhez képernyõképek és egyéb illusztrációk tölthetõk le:

http://www.sakkom.hu/Sajto/Solware/Solware_kepek.zip (1,3 MB)

*************************

A Solware-rõl

Az 1998-ban, Budapesten alakult Solware Informatikai Kft. fõ tevékenysége a szoftvertervezés és a szoftverfejlesztés. A cég alakulásakor a Solware egyedi szoftvereket fejlesztett holland piacra, majd a cég a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttmûködve intelligens rendszerekkel kapcsolatos kutatás-fejlesztésbe fogott.
2000-ben a Solware tovább bõvítette portfolióját, és – elsõsorban Java alapú – online játékokat kezdett készíteni. Ez a tevékenysége nemzetközi partneri megállapodásokon (Real, Eurosport, RTL) keresztül hamarosan nagy ismeretséget hozott a cégnek, a Solware játékait ma több mint 4 millió külföldi – elsõsorban angol, amerikai és brazil – internetezõ ismeri.
2001-tõl a Solware FlyOrDie márkanév alatt kínálja játék portfolióját, melybe beletartoznak egyszerûbb puzzle játékok, de komplex fizikai szimulációt igénylõ, 3 dimenziós szoftverek is. A Solware 2005-re nemzetközi hirdetési hálózatot épített ki, az online játékok oldalain havonta több mint 100 millió bannert jelenít meg. A cég ezen kívül folytatja komplex egyedi szoftverek és elektronikus kereskedelmi rendszerek fejlesztését, elsõsorban kis- és középvállalatok számára.

*************************

Bõvebb információ:

Hontvári József, ügyvezetõ
Solware Informatikai Kft.
1214 Budapest, Szabadság u. 51.
http://www.solware.com/
Telefon: +36-1- 420 8927
E-mail: hontvari@solware.com

Széll András, ügyvezetõ
Sakkom Interaktív marketingkommunikációs és pr ügynökség
E-mail: aszell@sakkom.hu
Mobil: 06-20-9738-563
http://www.sakkom.hu

Értékelés: 0

Új hozzászólás
Nincs megjegyzés